Vad är Pre Workout?

Pre Workout som kosttillskott är en produkt du konsumerar strax innan du börjar träningen, vilket sedan hjälper dig att optimera din träning. Detta görs genom att ge dig extra energi vilket ofta ger dig en känsla av ökad styrka och uthållighet. Detta är en fördel i de flesta sporter som löpning och simning, men används oftast av tyngdlyftare. Pre-träning innehåller ofta koffein och aminosyror, såsom leucin och beta-alanin.

Skulle du vilja prova det? Så kolla in vårt test precis nedan – vi har testat mycket så att du inte behöver. Om du vill veta mer om före träning, bläddra bara förbi testet.

Test 2020: Sveriges bästa Pre workout

Vi har undersökt och testat de mest populära Pre Workout-tillskotten på marknaden för att underlätta valet för dig. Vårt Pre Workout-test slutade med följande 7 produkter, som vi på Suplab har rankat som de bästa Pre Workouts på marknaden.
Alla träningspass prövas / granskas med avseende på pris, kvalitet och smak. På det sättet kan vi jämföra produkterna och hitta de bästa i tester här för 2020.

#2

Fitnessguru

fitnessguru pre workout
En superprodukt från Fitnessguru. Den produceras inom EU av Swedish Fitness Guru. Den har ett högt innehåll av koffein och beta-alanin jämfört med t.ex. Bodylabs träningspass. Den har en okej smak och är lätt att blanda ihop, men vissa smaker kan verka lite konstgjorda. Smaken är därför den största anledningen till att den inte får 1: a plats. Annars är det ett bra träningspass!
#1 Testvinnare

Myprotein Pre workout

myprotein pre workout
Myprotein har gjort en bra förarbetning som är den mest kostnadseffektiva. Då behöver du en billig förarbetning som ger bra energi, då är det det! Dessutom innehåller den några bra saker som beta-alanin och taurin.
#3

Bulkpowders Pre workout

bulkpowders preworkout
Lyft från BulkPowders superbra produkt och är i nära konkurrens med de återstående produkterna. Elevate är en bra produkt på grund av innehållets övergripande kvalitet, men det ligger efter i smak, pris och energi.

Fördel:

 • Ger bra energi
 • Billigast för priset

Nackdelar:

 • Ingen

#1 Myprotein Pre Workout

Bästa Pre Workout

Granskning av Myprotein Pre-Workout
Här på Suplab har vi testat produkten på kvalitet, smak och pris. Vi har betygsatt förarbeten från Myprotein, vilket är en riktigt bra PWO du kan få, och den har fått en riktigt bra betyg och vinner vårt test.

Kvalitet
Den innehåller en hel del koffein, taurin, C-vitamin och aminosyran beta-alanin. Det kan definitivt ge dig den energi du behöver!

Smak
Det är en riktigt bra smak i Myproteins Preworkout. Det är inte 10/10, men det är bra där uppe – vi är åtminstone ett fan av smakerna Orange, Mango och Passion Fruit!

Pris
När vi mäter uteslutande på kg-priset kommer ingen nära Myprotein, med ett kg-pris på 0,4 SEK. Det här är dock några stora skopor / portioner (11 gram), så priset per. servering.

Kundrecensioner om Myprotein
Om vi ​​tittar på Trustpilot är Myprotein inte högst rankad men har bra recensioner. Vi handlade där otaliga gånger och har aldrig haft några problem. Det kan finnas en något längre leveranstid eftersom vissa av produkterna kommer från utlandet.


pre workout

Fördel:

 • Smakar bra

Nackdelar:

 • Ger okej bra energi

#2 Fitnessguru Pre Workout

Bra innehåll

Granskning av Fitnessgugu onepwo
Onepow är Fitnessgugus svar på förarbeten. Här på Suplab har vi testat produkten på kvalitet, smak och pris. Vi har betygsatt onepwo från Fitnessguru som en av de bättre förarbeten du kan få och det har fått ett riktigt bra betyg i vårt test.

Kvalitet
Onepwo från Fitnessguru är för dig som vill ha en förarbete som kan kännas. Onepwo produceras inom EU, så alla ingredienser kommer från en lokal leverantör. Om man jämför Fitnessgurus onepwo med t.ex. kroppslabs förarbeten kan man tydligt se varför det kan kännas. Per portion (11,5 g) innehåller onepwo 300 mg koffein, 4 g beta-alanin, vilket är magiskt högre än t.ex. förlöpning av kroppslabs.

Smak
Vi har testat onepwo från fitnessguru och är okej med både smak och mix. Onepwo har en utmärkt smak, men mycket artificiell och eftersmaken är inget att skrika hurra för. Onepwo är lätt att blanda med precis den mängd vätska du vill ha.

Pris
Fitness-guruer är också konkurrenskraftiga på pris, där de lyckas hålla ett rimligt pris på sin produkt. Du betalar 349 DKK för 360 g, vilket motsvarar 27 drycker. Detta är nära jämförbart med priserna för utarbetning av bodylabs.

Kundrecensioner om Fitnessguru
Om du tittar på Fitnessgurus förtroendepilot finns det många nöjda kunder. Fitnessguruer uppskattas särskilt för sin goda smak av ett proteinpulver och bl.a. deras förarbetningseffekt kan kännas. Deras onhehey har en något annorlunda smak än bodylab och myprotein. Onewhey Dark Chocolate har en liten banansmak och eller en riktigt god chokladsmak.

Om Fitnessguru
Fitnessguru är ett internationellt företag baserat i Sverige. De marknadsför sig i stora delar av Europa och deras webbplats har flera språk.


Fördel:

 • Bra innehåll

Nackdelar:

 • Lite dyrt

#3 Bulkpowders Pre Workout

Bra innehåll

BulkPowders – Elevate PreWorkout är bra!
Vi testade Elevate och vi måste dra slutsatsen att vi är mycket nöjda med produkten! Produkten innehåller Citrullin, Taurin, Koffein och Beta Alanin, som alla kan bidra till att öka din prestation i gymmet.

Elevate är lätt att blanda och smaken är mycket fin – men inte helt i nivå med några av de andra.
Elevate har också ett högt innehåll av koffein (250 mg per protion), vilket är det högsta som du hittar i en produkt i vårt test.

Det enda minus är det höga priset. Men du får en kvalitetsprodukt för pengarna.

INGREDIENSER I ELEVATE
Vitargo®, beta-alanin, citrullinmalat, arginin-alfa-ketoglutarat, trimetylglycin, taurin, smakämnen, naturlig färg (rödbetor – sommarbär, beta-karoten – apelsin och mango), glukuronolakton, L-tyrosin, druvsteinextrakt, citronsyra (AC), citronsyra , pyridoxinhydroklorid (vitamin B6), BioPerine®.

Aktiva ämnen per portion om 27 g:
Vitargo® 10 g, beta-alanin 3,2 g, citrullinmalat 3 g, AAKG 3 g, trimetylglycin 2,5 g, taurin 2 g, glukuronolakton 500 mg, L-tyrosin 400 mg, druvsteinextrakt 300 mg, koffein 250 mg, ACTINOS ™ 180 mg, vitamin B6 25 mg (1785% ADT), BioPerine® 5 mg.

PR. DEL AV 27 G:
Energi kJ / kcal 422/101, protein 14,2 g, kolhydrat 11 g (varav sockerarter) 1 g, fett 0 g, fiber 0 g, natrium 0,2, saltekvivalent 0,51 g.
PR. 100 G:
Energi kJ / kcal 1561/374, protein 52,5 g, kolhydrat 37 g (varav sockerarter) 3,7 g, fett 0 g, fiber 0 g, natrium 0,74, saltekvivalent 1,88 g.

LÄMPLIG FÖR
Vegetarier.
ALLERGENER
Mjölk.

Vilka är fördelarna med att använda Pre

Det finns många fördelar med att använda Pre Workout. Varje ingrediens har sin egen positiva effekt som hjälper dig att nå ditt mål. Exakt vad du får ut av det beror på vilken produkt du väljer. Vi har gjort en lista över möjliga positiva effekter som du kommer att uppleva från Pre Workout:

 • Du ökar din styrka
 • Du förbättrar din uthållighet
 • Du saktar ner den katakoliska processen under träning
 • Ökad proteinsyntes
 • Ökad energi
 • Ökad ämnesomsättning som resulterar i högre fettförbränning
 • Bättre fokus

  Detta är ett brett spektrum av positiva effekter som är användbara i nästan alla sporter, som hjälper dig att nå dina mål och nå din fulla potential.

Ska jag ta pre workout? Och vad får jag ut av det?


Varför använda Pre Workout? Dessa frågor kommer troligen att ställas av många efter att ha nått denna punkt i guiden. Den som vill träna kommer sannolikt att få resultat av Pre Workout som ett kosttillskott. Här ser du hur olika grupper kommer att dra nytta av Pre Workout

Pre workout för män
De flesta män vill vara i god fysisk form och samtidigt ha styrka. Du kan enkelt uppnå detta med normal träning och diet, men rätt kosttillskott hjälper dig att komma närmare ditt mål. Med Pre Workout når du dessa mål snabbare, eftersom du får ökad energi, styrka och uthållighet, vilket är viktigt för att bygga muskelmassa. Ett spel Pre Workout

Pre workout för kvinnor
Kvinnor kommer också att dra nytta av Pre Workout. Fler träningspass ökar din ämnesomsättning och ger dig bättre förutsättningar för fettförbränning. Utöver detta förbättras din uthållighet, vilket i slutändan ger en längre och effektivare träning. De bästa ingredienserna i en träning för kvinnor är de som hjälper till att bränna fett och förbättra uthållighet.

Pre workout för bodybuildere
Om du är en bodybuilder eller en erfaren tyngdlyftare kommer du definitivt att vara en av dem som får mest nytta av Pre Workout. Den genomsnittliga kroppsbyggaren / tyngdlyftaren har redan mycket muskelvävnad och styrka i förväg. Att vara stor och stark gör det svårare att bygga extra muskelmassa. Därför är det många som känner att de träffar en vägg efter flera års träning. Den väggen är väldigt svår att komma igenom. Det beskrivs också som en träningsplatå. Här kommer Pre Workout att hjälpa dig att bryta denna vägg, samt ge dig extra energi och förbättra dina prestationer, oavsett om det är styrketräning eller ökad muskelmassa.

När och hur ska jag använda den?

Pre Workout är ett engelska ord som översätts till svenska betyder pre (före) träning. Som det framgår av ordet är det naturligtvis innan träning man tar det. Eftersom Pre-Workouts är utformade för att ge en kortvarig tillsats av energi är det bäst att konsumera den cirka. 20-40 min. före träning. Eftersom det ofta finns koffein i Pre Workout, som har en halveringstid på 3-7 timmar, får du den bästa sömnen genom att konsumera det senast på eftermiddagen.

Det är viktigt att du läser instruktionerna på Pre Workout du köper och följer dem. Du rekommenderas starkt att inte ta mer än instruktionen. Om det är första gången du använder det är det en bra idé att bara ta en halv dos så att du känner hur din kropp reagerar på den.

Som med så många andra kosttillskott, blir kroppen van vid den träningsprodukt du använder och det resulterar i en mindre effekt över tiden. Det är därför en bra idé att använda Pre Workout i 2 månader och sedan ta en paus på 3-4 veckor. På det sättet får du ut mesta möjliga av din träning.

Pre workout kommer ofta i pulverform, vilket innebär att du måste blanda det med vatten eller mjölk själv.

Vad innehåller Pre Workout?

Detta varierar kraftigt från Pre Workout till Pre Workout. Det finns ofta ett brett utbud av ingredienser för att optimera din träning så bra som möjligt. Nedan kan du se vilka ingredienser som oftast finns i och varför de ingår i en typisk träningspass.

Kreatin

Kreatin är ett av de mest använda kosttillskotten i fitnessbranschen. Kreatin är en organisk produkt som lagras naturligt i vår kropp genom vår kost. Många studier har gjorts om kreatin och dess effekt och resultaten bekräftar att kreatin fungerar. Kreatin ökar din styrka, förbättrar din uthållighet och stimulerar samtidigt dina muskler för ökad muskeltillväxt. Du kan läsa en mer ingående guide om kreatin här.

Taurin

Taurin är en aminosyra som också finns naturligt i kroppen. Taurin har olika positiva effekter på kroppen, såsom bättre kontroll av muskelsammandragningar och upprätthållande av vätskebalansen. Taurin, som kreatin, töms också ut när du tränar, varför en Pre Workout läggs till. Det har också bevisats att taurin i kombination med BCAA minskar muskelsår efter träning. Läs mer om taurin i vår tauringuide.

BCAA

BCAA står för grenaminosyror, som på danska kallas grenade aminosyror. Proteiner består av aminosyror och BCAA finns därför också naturligt i livsmedel som ägg. När du tar BCAA som ett kosttillskott är det de mer koncentrerade aminosyrorna du får, eftersom allt annat som är “onödigt” som kolhydrater ordnas. BCAA består av leucin, isoleucin och valin.
När du tränar släpper du grenade aminosyror som används under den kataboliska processen (nedbrytning av muskler). Du kan därför sakta ner denna process om du äter grenade aminosyror som kroppen kan använda istället för att absorbera den från din muskelvävnad.

Beta alanin

Beta alanin är också en aminosyra som kan erhållas genom kosten, men den bildas också i vår kropp. Därför kallas det en icke-essentiell aminosyra. Beta alanin hjälper till att öka nivån av karnosin i kroppen. Flera experiment har visat att karnosin minskar muskeltrötthet, bildandet av mjölksyra i musklerna och dessutom hjälper till att öka uthålligheten.

Citrullinmalat

Citrullinmalat är en kombination av aminosyran citrullin och det organiska saltmalatet, vilket optimerar din blodcirkulation. Det har bevisats [1] att Citrulline Malate ökar din styrka, förbättrar din uthållighet och påskyndar din återhämtning. Detta är en stor fördel för idrottare som tränar med hög intensitet och är därför lämpliga för tyngdlyftare eller sprinter.

Tyrosin

Tyrosin hjälper dig att öka ditt mentala fokus och uthållighet. Samtidigt lindrar det känslan av stress både mentalt och fysiskt, vilket är viktigt i en träningspass, eftersom fokus optimerar din träning.

Koffein

Vi känner alla till koffein, eftersom det är en av de främsta anledningarna till att vi dricker kaffe (åtminstone för oss). Koffein som kosttillskott är mycket vanligt, med vattenfri koffein som den mest använda versionen. Koffein ger dig energi och de flesta människor bättre fokus. Om man vill konsumera koffein ensamt intas det ofta genom koffeinpiller eller bara genom att dricka kaffe eller te. Vi har skrivit en artikel om fördelarna med koffeinpiller för hans träningspass, som du kan läsa till din fördel.

Dessa är de vanligaste ingredienserna i en träning, även om det finns många andra. De bästa träningspassarna innehåller en blandning av alla dessa ingredienser, eftersom varje ingrediens har sin positiva effekt. Några av ingredienserna, t.ex. kreatin, tas ofta separat. Därför måste du överväga om du behöver ändra dina doser när du börjar på Pre Workout. Du kan också blanda din egen träningspass, men vi rekommenderar den bara om du är expert på området.

Har träningspass några biverkningar?

Biverkningar före träning
Innan du börjar träningen bör du vara medveten om biverkningarna.

Eftersom det finns så många olika andra kosttillskott samlade i en produkt är det svårt att undvika biverkningar. Det spelar också roll vilken produkt du väljer för träning, eftersom det finns en skillnad i ingredienserna. Om du följer instruktioner och doser är det emellertid milda biverkningar du kommer att uppleva.

Svullnad
Vissa användare kommer att upptäcka att deras muskler blir mer svullna. Kreatin är orsaken bakom detta eftersom det hjälper till att binda vatten i dina muskler vilket stimulerar muskeltillväxt. Detta är ofarligt och försvinner så snart du slutar ta kreatin. Detta är inte ett problem för de flesta eftersom det får dig att se större ut. Vissa kvinnor är inte visuellt nöjda med det. Du kan därför också köpa “kvinna” Pre Workout där det inte finns någon kreatin i den.

Uttorkning
Det finns flera ingredienser som kan få dig att torka ut. Som nämnts tidigare binder kreatin vatten i dina muskler och koffein kan också vara urindrivande. Du kan dock enkelt kompensera för detta genom att dricka extra vatten.

Sömnlöshet
Det kan vara svårare att sova. Oftast beror det på koffein som det är i de flesta träningspass. Du kommer att kunna motverka detta om du undviker att ta Pre Workout upp till 5 timmar innan du går och lägger dig, eftersom koffeineffekten efter denna period borde ha minskat. Av denna anledning undvik så mycket träning på kvällen som möjligt. Om du är koffeinkänslig kanske du inte vill ta träningen efter kl. 15.00.

Punkt / källa på huden
Detta är en typisk biverkning som de flesta märker första gången de använder Pre Workout. Detta beror på Beta alanin, vilket är en mycket vanlig och helt ofarlig bieffekt. Efter att ha använt produkten i fråga några gånger kommer du inte att märka det längre.

Kan det ersätta en måltid före träning?

Det kan verkligen inte. Pre Workout är utformad för att ge dig energi och förbättra din uthållighet under träningen. Du bör aldrig träna på fastande mage eftersom det motverkar effekten av dina träningspass. Naturligtvis bör du inte heller äta din mat innan du tränar, eftersom du känner dig dålig och din kropp kommer att använda energin för att bryta ner maten. Så Pre Workout kan bara komplettera en måltid.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23392882

[1] http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20386132